رتیکولوسیت

رتیکولوسیت

VOLUME
       
NAME
       
REAGENT
       
TEMP RANGE
15-25
     
VOLUME
10ML
     
NAME
RETICULOCYTE
     
REF
C 1009
     

مقدمه:

رتیکولوسیت ها گلبول های قرمز جوانی بوده که حاوی ریبوزوم و RNA هستند. این گلبول ها از مغز استخوان به جریان خون رها شده و در جریان خون بعد از 24 ساعت بقیه رشته های RNA و ریبوزوم را از دست داده و به صورت گلبول بالغ در می آیند.

باید به این نکته توجه نمود که زمان بلوغ رتیکولوسیت ها در خون محیطی     به ازاء هر 10% کاهش در هماتوکریت نسبت به میزان طبیعی که           برابر 45% است، نصف روز افزایش پیدا می کند. به طور مثال برای هماتوکریت 35 درصد حدود 5/1 روز و برای هماتوکریت 25 درصد حدود 2 روز زمان نیاز است. از این رو درصورت  کاهش HCT میزان رتیکولوسیت باید حتماً اصلاح شود.

RPI=%Retic × Pt,Mct/45 × md

روش انجام آزمایش:

میزان 1/0سی سی خون CBC حاوی EDTA را در لوله ریخته و            1/0 سی سی از رنگ رتیکولوسیت به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس 20 دقیقه در بن ماری 37 درجه قرار دهید و از آن اسمیر نازک تهیه فرمائید.

 

 

کنترل کیفی:

-گلبول های قرمز به رنگ سبز روشن دیده می شوند.

-گرانول های رتیکولوسیت به رنگ رشته های آبی دیده می شوند.

شمارش رتیکولوسیت ها:

میزان شمارش رتیکولوسیت ها درصدی از گلبول های قرمز است که به صورت تعداد رتیکولوسیت ها تقسیم بر تعداد کل گلبول های قرمز، ضرب در 100 محاسبه می شود.به این صورت که تعداد رتیکولوسیت ها با عدسی 100 در بین 1000 RBC شمارش شده و در عدد 10 تقسیم می شود.

محدود مرجع:

بالغین: 5/0 تا 5/1 درصد

نوزادان : 3 تا 6 درصد

نکات مهم درشمارش رتیکولوسیت ها:

1- مقدار زیادی EDTA یا گلوکز در خون ممکن است مانع از رنگ آمیزی رتیکولوسیت شود.

2- آزمون شمارش رتیکولوسیت ها را ترجیحاً طی 6 ساعت پس از خون گیری انجام دهید.

3- دقت شود گرانول های رتیکولوسیت با گُلف بادی – اجسام پاپن هایمر  هنیز بادی –  هاول ژولی و بازوفیلیک نقطه ای اشتباه گرفته نشود.